reith ten bomer

Frits van Baal Schilderwerken
Frits van Baal:

Ik ben mijn hele werkende leven al huisschilder, inmiddels vanuit mijn eigen bedrijf. Schilderen kon ik altijd al, maar ondernemen, daar heeft Reith & Ten Böhmer mij uitstekend mee geholpen. Zo heb ik, mede dankzij hun begeleiding een mooi bedrijf opgebouwd. Financieel is alles goed en op tijd voor elkaar. Dat geeft op het werk, maar zeker ook thuis, veel rust.

reith ten bomer

LMB Jan van den Berg B.V.
Jan van den Berg, directeur:

Het grote voordeel van de samenwerking is dat het ons een eigen administratief medewerker scheelt. Een medewerker van Reith & Ten Böhmer bezoekt ons wekelijks en verzorgt dan de volledige financiële administratie. Mocht deze persoon ziek worden, dan wordt dit intern overgenomen. Voor ons is het risico afgedekt en de continuïteit is verzekerd.

reith ten bomer

EP: Weijs Elektro
Elsbeth en Mark Gidding:

De vakmensen van Reith & Ten Böhmer stellen al jaren onze jaarcijfers op. De periodiek administratie verzorgen wij zelf, de accountant voert de controle uit. Voor ons de zekerheid dat alles goed in onze administratie is ingevoerd. Straks nemen wij de zaak over van mijn vader. Zij adviseren ons daarbij. Wij doen zoiets maar één keer en zij hebben veel ervaring.

reith ten bomer

Keizerstad FM
Ignas Kuppens, directeur:

De specialisten van Reith & Ten Böhmer denken met ons mee, (pro)actief. Dat geeft ons de zekerheid dat we niks missen. Zo hielpen zij ons ook toen we bedrijfsplannen nodig hadden bij de verdeling van de ether-frequenties. De kwaliteit van het plan was doorslaggevend bij het binnenhalen van de etherfrequentie voor 8 jaar!

reith ten bomer

Bedrijfsarts Marieke Ketel en
Psychiater Stef Grondman:

Toen wij zo'n 5 jaar geleden "voor ons zelf" begonnen, ontwikkelde Reith & Ten Böhmer voor ons een fiscaal advies opmaat. Toegespitst op onze beroepsgroep en onze specifieke situatie! In de praktijk werkt dit perfect en het is prettig dat we onze "zaakjes" administratief en belastingtechnisch zo goed voor elkaar hebben.

reith ten bomer

Hoeflake Elektrotechniek B.V.
Henk Hoeflake, directeur:

Als Hoeflake B.V. zijn wij uitermate tevreden over Reith & Ten Böhmer, vooral om de soepele communicatie. Op hun kantoor zijn de lijnen kort en dat werkt voor ons heel prettig. Als we hen nodig hebben, zijn ze er voor ons. Vooral het persoonlijke contact met de professionals van Reith & Ten Böhmer stellen wij erg op prijs. Een uitstekende samenwerking!

Accountantswerkzaamheden

De administratie is van cruciaal belang. Hieruit moet immers op elk moment de juiste managementinformatie verkregen kunnen worden. Deze informatie is dé basis voor de te varen koers.

Reith & Ten Böhmer kan hierbij voor u onder meer de volgende werkzaamheden verrichten:
• het inrichten en correct bijhouden van de administratie;
• het opstellen van periodieke cijfers en andere overzichten;
• het samenstellen van de jaarrekening;
• het maken van begrotingen.

Daarnaast mag u rekenen op een helder advies over de keuze van administratieve software. Uiteraard behoort internetboekhouden tot de mogelijkheden.
Vanzelfsprekend kunt u - in goed overleg - een deel van de werkzaamheden zelf ter hand nemen. 'Flexibiliteit' en 'maatwerk' krijgen zo concreet gestalte.
 

Reith & Ten Böhmer is accountant van en ondersteunt het werk van de stichting Mama Alice.

Reith & Ten Böhmer Accountants en Belastingadviseurs

Buskesdries 13b
6673 DP Andelst
Postbus 85
6670 AB Zetten
T Fax0488 - 47 33 47
F 0488 - 47 33 48
www.rentb.nl
info@rentb.nl